31 Mayıs 2009 Pazar

MÜNEVVER KARABULUT ETİLER CİNAYETİNDE 'SATANİST AYİN' ŞÜPHESİ ARTIYOR

Etiler’de bir çöp konteynerinde bulunan 18 yaşındaki Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmaya yeni bir boyut eklendi.

6 arkadaşından daha kan örneği alındı. Böylece Cem’in kan örneği alınan arkadaşlarının sayısı 10 oldu. Bu da Münevver’in babasının ‘Kızım satanist ayinde öldürüldü’ iddiasını tekrar gündeme getirdi.
İstanbul Bahçeşehir’de 3 Mart 2009 günü vahşi bir cinayete kurban giden ve kafasından ayrılan bedeni Etiler’de bir çöp konteynerinde bulunan 18 yaşındaki Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmaya yeni bir boyut eklendi. Adli Tıp Kurumu’nca hazırlanan otopsi raporunda “Karabulut’un cesedinde başka kişilere ait olduğu belirlenen doku ve tükürük örneklerinin bulunduğu” bilgisinin yer alması üzerine Cem Garipoğlu’nun yakın arkadaşları takibe alınmıştı. Geçtiğimiz günlerde üçü okuldan, biri okul dışından olmak üzere 4 yakın arkadaşından kan örneği alındı. Aynı zamanda adli kontrol altında tutulan bu kişilere yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Yurtdışı yasağı kondu

Soruşturmanın devamında İstanbul Cumhuriyet Savcısı’nın talebi doğrultusunda elde edilen belge ve bulgular üzerine Garipoğlu’nun 6 yakın arkadaşı daha kan örneklerinin alınması için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Mahkeme kararı ile adli kontrol altına alınan bu kişilere de yurt dışına çıkış yasağı getirildi. İsmi açıklanmayan bu kişilerden alınan örnekler Adli Tıp Biyoloji İhtisas Laboratuvarı’nda incelenerek DNA’ları ceset üzerinde bulunan DNA örnekleriyle karşılaştırılacak ve cinayete karışıp karışmadığı araştırılacak. İncelemeler tamamlanıncaya kadar bu kişilerin adli kontrol altında tutulmasına karar verildi. Buna göre, her gün ikamet ettikleri yerdeki polis merkezine giderek adli kontrol defterine imza atacaklar. Ayrıca yurt dışına çıkmaları da yasaklandı.

‘Cem satanist sitelere üye’

Münevver Karabulut cinayeti soruşturmasında kan örneği alınan şüphelilerin sayısının 10’u bulması, baba Süreyya Karabulut tarafından dile getirilen ‘satanist cinayeti’ iddiasını güçlendirdi. İlk günden beri kızının bir ayin sırasında öldürüldüğü iddiasını dile getiren baba Karabulut, önceki gün yaptığı açıklamada “Başından beri Cem Garipoğlu denen vatandaşın bu cinayeti tek başına işlemediğini söyledim” demişti. Kızının satanist bir cinayet sonrası öldürüldüğü konusundaki iddiasında ısrarlı olduğunu belirten baba Karabulut, şunları söylemişti: “Bu cinayet birinci aşamada satanist cinayeti olarak gözüküyor. İkinci olarak da kızım Garipoğlu Ailesi’nin bir sırrını öğrendi. Benim kızıma tezgah kurarak o eve götürdüler. Daha sonra da gözlerini kapatarak körebe oynadılar. Kızımı o evde katlettiler. Garipoğlu Ailesi olayın böyle büyüyeceğini tahmin etselerdi delilleri karartmak için o evi de yakardı. Benim satanist cinayetinde ısrar etmemin nedenlerinden biri de Cem Garipoğlu ve ağabeyi Levent Garipoğlu’nun internette satanist sitelere üye olmalarıdır. O sitelerde merakımdan gezindim. Vahşice cinayetler vardı. Bu kişiler bu sitelerden etkilenerek kızımı öldürdüler”

Boynunda ters ‘V’ şeklinde kesik var

Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan otopsi raporunda Karabulut’un bedeninden ayrılmış kafası ve vücudunda yapılan incelemeler anlatıldı. Münevver’in başında yapılan incelemede, sol kaşının morardığı, alnının ortasında uzunlukları 0.5 cm ile 0.8 cm arasında 3 adet kesik olduğu belirlendi. Yine kafanın saçlı bölümünde de 7 adet olmak üzere toplam 13 adet kesik özellikte yara tespit edildi. Boyunda tarif edilen kesinin hemen sağ alt kenarından başlayıp, üst uçta birleşen, aşağı doğru “V” harfi şeklinde uzanan iki kesik ile göbeğin hemen altında bulunan 20-25 santim uzunluğundaki 4 hat halinde kesik vasıfta yara olduğu belirtildi. Sağ el 3. parmağın eklem kökünde ve sol el 2. parmağı ile her iki bileğinin üst kısmında, sağ el bileği dış yüzeyi ile sol el bileği sırtında kesik yaraları olduğu saptandı.

VATAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder